Plaza Gardens Character Breakfast

(Nederlands hieronder)

IMPORTANT: due to the measures taken by Disneyland Paris in the fight against Covid-19, there is no character breakfast at the moment.

Plaza Gardens is a buffet restaurant and one of my personal favourites in Disneyland Park, because it’s super easy for me to eat here as a vegetarian. You can find Plaza Gardens at the end of Main Street USA. The story goes that it is the oldest building of Main Street USA. The interior takes you back to the Victorian era, with antique furniture, beautiful paintings, elegant curtains, and coloured windows.

In the mornings Plaza Gardens offers character breakfast at 8h15 and 9h45 for €39. If you book the 8h15 breakfast, you’re allowed to enter the park from 8h. Everyone can enjoy this breakfast, but guests staying at a Disney hotel get priority. If you stay at a Disney hotel, it’s possible to book this breakfast together with a half or full board meal plan, which makes it cheaper. Character breakfast is included in the Premium meal plan, but when you book the Standard or Plus meal plan, you will have to pay a little extra for the breakfast. Annual Pass-holders also get their discounts when they haven’t booked a meal plan. It is highly recommended to make a reservation if you’d like to do the Plaza Gardens character breakfast.

During your breakfast, six characters will visit your table! They will come in two sessions of three characters, which gives you enough time to eat in-between. Characters may vary from day to day, but regulars are Mickey Mouse, Pluto, Donald Duck, Daisy Duck, Tigger, Eeyore and Piglet. You don’t need to chase the characters throughout the restaurant, they will come to your table for pictures and autographs. It’s an all you can eat buffet, so both food and drinks are unlimited. For drinks you can choose water, apple juice, orange juice, grapefruit juice, coffee, cappuccino, milk, chocolate milk, and different sorts of tea. The breakfast buffet offers an enormous choice of food: bread (with the possibility to toast your bread), croissants, sugar buns, chocolate rolls, raisin rolls, cereals, scrambled eggs, boiled eggs, bacon, sausages, fried potatoes, beans in tomato sauce, smoked salmon, a variety of cheese (e.g. Emmental) and of meat (e.g. salami, chicken and ham), a variety of fruits and yoghurts, cake, pancakes, waffles, maple syrup, jam and Nutella.

In July 2019 I had an amazing breakfast experience, with characters taking a lot of time for both me and my parents and very friendly Cast Members. They also placed us in the part of the restaurant with the big windows overlooking Main Street USA to make it easier for my dad’s wheelchair, because there’s more space and less children running around, which was really nice. On New Year’s Day 2020 I did this breakfast again together with my friends. Unfortunately, our experience was not that good. CM’s were not friendly and rushed the characters from table to table, without taking enough time for nice pictures. It also felt like the characters were only allowed to spend time with children. Food was great as always though. If you’re staying in a Disney hotel and book a meal plan, I would recommend booking this experience because it really adds that extra magic to your day (and it’s less expensive within the meal plan). The breakfast buffet offers great quality food and a lot of choices. I would also recommend choosing the 9h45 breakfast. You need to rush less because there’s no breakfast seating following this one, so you’ll probably only leave the restaurant around 11h30 when they start preparing it for lunch. Like I mentioned earlier, it’s an all you can eat buffet, so if you choose the second seating, you won’t need to have lunch. You can eat as much as you want so you’ll probably be full until around 16h or even the evening! Enjoy the food and your meets with the Disney characters!

Ontbijt met de Disneyfiguren in Plaza Gardens

BELANGRIJK: door de maatregelen die door Disneyland Parijs werden genomen in de strijd tegen Covid-19, is er op dit moment geen ontbijt met Disneyfiguren.

Plaza Gardens is een buffetrestaurant en een van mijn persoonlijke favorieten in Disneyland Park omdat het er voor mij, als vegetariër, makkelijk eten is. Je kan Plaza Gardens vinden aan het einde van Main Street USA. Het verhaal achter het restaurant is dat dit het oudste gebouw op Main Street USA is. Het interieur neemt je mee naar het Victoriaanse tijdperk, met haar antieke meubels, mooie schilderijen, elegante gordijnen, en gekleurde ramen.

’s Ochtends biedt Plaza Gardens een ontbijt met de Disneyfiguren aan om 8u15 en 9u45 voor €39. Als je het ontbijt om 8u15 boekt, heb je vanaf 8u toegang tot het park. Iedereen kan genieten van dit ontbijt, maar gasten die in een Disney hotel verblijven krijgen voorrang. Als je in een Disney hotel verblijft is het mogelijk om het ontbijt samen met een half- of volpension maaltijdoptie te boeken, wat het goedkoper maakt. Ontbijt met de Disneyfiguren is inbegrepen in de Premium maaltijdoptie, maar als je de Standaard of Plus maaltijdoptie hebt geboekt moet je een beetje bijbetalen voor het ontbijt. Abonnementhouders krijgen eveneens hun korting op het ontbijt, als het niet geboekt is met een maaltijdoptie. Het is ten zeerste aangeraden om een reservering te maken indien je het ontbijt met de Disneyfiguren in Plaza Gardens wenst te doen.

Tijdens het ontbijt zullen zes figuren naar je tafel komen! Ze komen in twee sessies van drie figuren, wat je genoeg tijd geeft om tussendoor te eten. De figuren kunnen van dag tot dag verschillen, maar tot de vaste figuren behoren Mickey Mouse, Pluto, Donald Duck, Daisy Duck, Tijgertje, Iejoor en Knorretje. Het is niet nodig om achter de figuren aan te lopen door het restaurant, ze komen sowieso naar je tafel voor een handtekening en om foto’s te trekken. Het is een all-you-can-eat buffet, dus zowel eten als drinken zijn ongelimiteerd. Je hebt om te drinken keuze uit water, appelsap, sinaasappelsap, pompelmoessap, koffie, cappuccino, melk, chocomelk en verscheidene soorten thee. Het ontbijtbuffet biedt een enorme keuze aan eten: brood (en de mogelijkheid om je brood te toasten), croissants, chocoladebroodjes, brioches, ontbijtgranen, roerei, gekookte eieren, worstjes, gefrituurde aardappelen, boontjes in tomatensaus, gerookte zalm, verschillende kazen (bv. Emmental) en fijne vleeswaren (bv. salami, kip en ham), verscheidene fruitsoorten en yoghurts, cake, pannenkoeken, wafels, maple syrup, confituren en Nutella.

In juli 2019 had ik een geweldige ervaring met dit ontbijt. De Disneyfiguren namen veel tijd voor zowel mijzelf als mijn ouders en de Cast Members waren heel vriendelijk. We kregen ook een tafel in het deel van het restaurant met de grote ramen die uitkijken over Main Street USA om het makkelijker te maken voor mijn vaders rolstoel, omdat in dat deel meer ruimte is en er daar minder kinderen rondrennen, wat heel vriendelijk was. Op Nieuwjaarsdag 2020 deed ik het ontbijt opnieuw met vrienden. Spijtig genoeg was onze ervaring niet zo goed. De Cast Members waren niet vriendelijk en waren heel gehaast, om de figuren zo snel mogelijk van tafel naar tafel te krijgen, zonder genoeg tijd te nemen om leuke foto’s te maken. Het voelde ook aan alsof de figuren enkel tijd mochten spenderen met kinderen. Het eten was gelukkige wel lekker, zoals altijd. Als je in een Disney hotel verblijft en een maaltijdoptie boekt, zou ik zeker aanraden om deze ervaring erbij te boeken want het geeft echt wel extra magie aan je dag (en het is dan ook minder duur met je maaltijdoptie). Het ontbijtbuffet biedt heel veel keuze aan en het eten is van uitstekende kwaliteit. Ik raad ook aan om het ontbijt om 9u45 te kiezen. Je moet je dan minder haasten want er is geen ontbijtshift meer hierna, dus je kan soms makkelijk blijven zitten tot 11u30, als ze het restaurant beginnen klaarmaken voor de lunch. Zoals ik eerder al vermelde, is het een all-you-can-eat buffet, dus als je de tweede shift kiest, zal je zeker niet moeten lunchen. Je kan zoveel eten als je wilt, dus je zit waarschijnlijk vol tot 16u of misschien zelfs de avond! Eet smakelijk en geniet van de ontmoetingen met de Disneyfiguren!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s