Harrington’s Fine Chine & Porcelains

(Nederlands hieronder)

Harrington’s Fine Chine & Porcelains is an absolutely fabulous boutique on Main Street USA. The Imagineers that worked on Main Street USA wanted to give every store on the street its own personality. It had to be a very strong personality that guests would remember and recognise, and in coherence with the theme of the land. And this clearly worked out for this shop! It has a luxurious and elegant Victorian interior and sells wonderful collectibles. You can see a glassblower create beautiful glass figurines in this shop and you can buy personalised items here: certainly a place to shop if you want original souvenirs.

The store got its name from the 1960 Disney movie Pollyanna, which served as an important inspiration for Main Street USA. One of the characters in this movie is the posh aunt Ms. Polly Harrington, the perfect person to give her name to this store full of valuable objects.

When entering the shop, you will see a wonderful glass dome supported by columns decorated with gold. Tinkerbell welcomes guests hanging in the dome. A magnificent chandelier in the dome makes the shop look even more luxurious. The dome (above the cash registers) is very special when it comes to acoustics: you can hear another person talk if that person is on the other side of the dome! You can understand what that person is saying as if you were standing next to each other. The tiles on the floor have different colours to mark the ideal location to try this special effect. So definitely try this out once! Just ask someone to stand on the exact opposite side of the dome and talk to each other at a normal room volume, and you will be able to understand each other.

You can access Harrington’s via the main entrance on Main Street USA and through Discovery Arcade. If you enter through Discovery Arcade, you will actually enter Disneyana Collectibles. This shop is located in the back of Harrington’s but they are listed as separate shops: a shop in a shop. More information about Disneyana Collectibles can be found in the article about this store. Don’t forget to take a look at the beautiful windows of the shop, they’re always adjusted according to season. In Discovery Arcade you can also find a vitrine, or rather a carriage, with the most beautiful jewels and glassware. The atmosphere in the shop is as exquisite as the offerings. You can shop here for the finest glassware and collectables Disneyland Paris has to offer. The store offers more expensive souvenirs like figurines, jewels, paintings, snow globes, and fine porcelain and glassware, but also cheaper souvenirs like pins and ornaments during the Christmas season. The glassware is the result of true craftmanship. The glassblower in front of the store always has many spectators, all curious about this craft. You can also find the Pandora Disney collection in this shop. Have fun shopping!

Date of opening: 12 April 1992

Harrington’s Fine Chine & Porcelains

Harrington’s Fine Chine & Porcelains is absoluut een fantastische winkel op Main Street USA. De Imagineers die aan Main Street USA werkten wilden iedere winkel een eigen karakter geven. Het moest een sterke persoonlijkheid zijn die gasten zich zouden herinneren en zouden herkennen, en in samenhang met het thema van het land. En dat is zeker goed gelukt voor deze winkel! Het heeft een luxueus en elegant Victoriaans interieur en verkoopt prachtige verzamelstukken. Je kan zien hoe een glasblazer mooie glazen figuren maakt in de winkel en je kan er gepersonaliseerde stukken kopen: duidelijk een plek om te gaan shoppen als je originele souvenirs wilt.

De winkel heeft haar naam te danken aan de Disneyfilm Pollyana uit 1960, die een belangrijke inspiratiebron was voor Main Street USA. Een van de personages in de film was de chique tante Mevr. Polly Harrington, de perfecte persoon om haar naam te geven aan deze winkel vol waardevolle spullen.

Als je de winkel binnenkomt, zal je een prachtige glazen koepel zien die ondersteund wordt door met goud versierde zuilen. Tinkerbell hangt in de koepel en verwelkomt de gasten. Een geweldige kroonluchter in de koepel doet de winkel er nog luxueuzer uitzien. De koepel zelf (boven de kassa’s) heeft een speciale akoestiek: je kan een andere persoon horen praten als die persoon exact aan de andere kant van de koepel staat! Je kan perfect verstaan wat er gezegd wordt, alsof de persoon naast je zou staan. De tegels op de vloer hebben verschillende kleuren om de ideale plek aan te duiden waar je dit effect kan uitproberen. Probeer het zeker eens uit! Vraag gewoon aan iemand om aan precies de andere kant van de koepel te gaan staan en praat tegen elkaar op een normaal kamervolume, dan zal je elkaar kunnen verstaan.

Je kan Harrington’s bereiken via de hoofdingang op Main Street USA en via Discovery Arcade. Als je binnengaat via Discovery Arcade, wandel je eigenlijk Disneyana Collectibles binnen. Deze winkel bevindt zich in het achterste gedeelte van Harrington’s maar ze staan vermeld als twee aparte winkels: een shop in een shop dus. Meer over Disneyana Collectibles staat in het artikel gewijd aan deze winkel. Vergeet ook zeker niet te kijken naar de mooie etalages van de winkel, ze worden telkens aangepast aan het seizoen. In Discovery Arcade vind je ook een prachtige vitrine in de vorm van een glazen kar, met de mooiste juwelen en glaswerk. De sfeer in de winkel is even verfijnd als het aanbod. Je kan hier terecht voor het beste glaswerk en de mooiste verzamelstukken die te vinden zijn in Disneyland Parijs. De winkel biedt eerder dure souvenirs aan, zoals beeldjes, juwelen, schilderijen, sneeuwbollen, en verfijnd porselein en glaswerk, maar ook goedkopere souvenirs zoals pins en kerstversiering tijdens het kerstseizoen. Het glaswerk is steevast het resultaat van vakmanschap. De glasblazer vooraan in de winkel kan altijd op vele toeschouwers rekenen, die allemaal nieuwsgierig zijn naar deze ambacht. Je kan tevens de Pandora Disney collectie vinden in deze winkel. Veel plezier met shoppen!

Datum van opening: 12 april 1992

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s