Plaza Gardens Restaurant

(Nederlands hieronder)

IMPORTANT: due to the measures taken by Disneyland Paris in the fight against Covid-19, Plaza Gardens Restaurant does no longer offer an all-you-can-eat buffet. Check the website of Disneyland Paris or the link below this article to know which offerings there are in this restaurant.

In the mornings, Plaza Gardens Restaurant offers character breakfast (read more about it here), but during the rest of the day, the restaurant offers an all-you-can-eat buffet for €35,99 with cold drinks and water included. I’ll first tell you more about the theming of the restaurant and will then proceed to the food.

Plaza Gardens is located in a beautiful Victorian building on the right side at the end of Main Street USA (when you turn towards Discoveryland, it’s the last building before entering that land). Despite being close to Central Plaza, it’s located on Edison Avenue, a side street from Main Street USA. It’s an elegant building with coloured windows that take you back to the Victorian era. In front of the restaurant is a terrace and garden landscape with a fountain, which is really cosy to walk through and beautifully lit in the evenings. Legend goes that this is the oldest building in the town of which Main Street USA is the main avenue. In order to better understand the story behind Main Street USA, it’s important to know the story behind Plaza Gardens Restaurant as it was the first manifestation of the legend around Main Street USA. On one of the paintings in the restaurant, you can see Plaza Gardens’ first appearance in 1861 on the outskirts of a small village. It’s clear the restaurant was located near a large park and a lake. People can be seen ice skating on a winter evening in front of the restaurant. During the next decade, a train station was built. The arrival of the railroad triggered the development of the small town in the 1870s and brought with it an inflow of immigrants. The little village grew and grew, starting from the area of the train station, until it finally even reached the outskirts of the former small town, which became known as Central Plaza. This evolution brought prosperity to both the town and the restaurant. Plaza Gardens was then enriched with a counter made of marble imported from Italy, and with wallpaper with gold leaf details, imported from Australia. Beautiful statues decorate the entrance area and a fountain was placed in the middle of the restaurant. The restaurant’s three magnificent fresco’s, painted by Dan Goozee, tell this story, so make sure to take a good look at them while eating here. The interior still takes you back to the Victorian era, with its antique furniture, beautiful paintings, elegant curtains, and coloured windows. The glass roofs and veranda were inspired by the Plaza Inn restaurant in Disneyland Park at Disneyland Resort in Anaheim, California, that were inspired by historic Victorian mansions in Los Angeles.

As mentioned above, eating at Plaza Gardens costs €35,99 for adults. You can order as much food as you want and get unlimited water. One soda is included too, but you will have to pay extra for alcoholic drinks. Children only have to pay €18,99 for the all-you-can-eat experience and get one drink included (water, orange juice, apple juice or milk). If you’d like to celebrate your birthday here, you can order a birthday cake for €35. Plaza Gardens offers all sorts of cold and warm food on their buffet (or menu now), so everyone definitely finds something for his/her taste! You can choose pasta, pizza, meat, fish, vegetables, potatoes… During special seasons, like the Lion King & Jungle Festival, the restaurant also offers dishes inspired by the season. You can enjoy an international cuisine here. It’s one of my favourite restaurants, as I’m vegetarian and it’s easy to choose vegetarian options of good quality here. My favourite thing about Plaza Gardens is probably their choice of delicious cheeses and dessert buffet. They offer standard desserts that are always there, like cakes and ice cream, but also seasonal desserts, for example with Halloween or Christmas. I can totally recommend this restaurant, the price might be a little higher than going to a fast food restaurant, but you can eat as much as you like! The food is always delicious and fresh, they offer something for everyone and of great quality. The atmosphere is wonderful. I love to eat here during trips in the winter, because the Christmas decorations are beautiful, and it’s nice to warm up again here when it’s cold outside, as it might easily take 1,5-2 hours before we leave again. Plaza Gardens is highly popular, so making a reservation is recommended. Enjoy!

You can find the menu here and you can check opening times for this restaurant here.

Plaza Gardens Restaurant

BELANGRIJK: door de maatregelen die genomen werden door Disneyland Parijs in de strijd tegen COVID-19, biedt Plaza Gardens Restaurant op dit moment niet langer een all-you-can-eat buffet. Controleer op de website van Disneyland Paris of op de link onder dit artikel wat het restaurant momenteel aanbiedt.

In de voormiddag biedt Plaza Gardens Restaurant ontbijt met Disneyfiguren aan (lees er hier meer over), maar gedurende de rest van de dag biedt het restaurant een all-you-can-eat buffet voor €35,99, inclusief frisdranken en water. Ik zal eerst meer vertellen over het thema van het restaurant en dan overgaan naar het eten.

Plaza Gardens bevindt zich in een prachtig Victoriaans gebouw aan de rechterzijde op het einde van Main Street USA (als je richting Discoveryland draait, is het het laatste gebouw voor je het land binnengaat). Ondanks dat het dichtbij Central Plaza ligt, bevindt het zich op Edison Avenue, een zijstraat van Main Street USA. Het is een elegant gebouw met gekleurde ramen dat je meeneemt naar het Victoriaanse tijdperk. Voor het restaurant ligt een klein terras- en tuinlandshap, waar het gezellig doorwandelen is en wat ‘s avonds magisch verlicht is. Volgens de legende is dit het oudste gebouw in de stad waarvan Main Street USA de hoofdstraat is. Om het verhaal achter Main Street USA beter te begrijpen, is het belangrijk om het verhaal achter Plaza Gardens Restaurant te kennen aangezien het de eerste manifestatie was van die legende rond Main Street USA. Op een van de schilderijen in het restaurant kan je de eerste verschijning van Plaza Gardens aan de rand van een klein dorp in 1861 zien. Het is duidelijk dat het restaurant zich naast een groot park en meer bevond. Je kan zien hoe mensen op een winteravond voor het restaurant schaatsten. Tijdens het volgende decennium werd een treinstation gebouwd. De komst van de spoorlijn lokte een verdere ontwikkeling van het klein stadje uit en bracht een stroom aan immigranten met zich mee. Het ooit kleine dorp groeide en groeide, beginnend in de buurt van het station, tot het uiteindelijk aan de rand zat, dat bekend werd als Central Plaza. Deze evolutie bracht welvaart naar zowel de stad als het restaurant. Plaza Gardens werd verrijkt met een buffet gemaakt van marmer, geïmporteerd uit Italië, en met behangpapier met details in echt bladgoud, geïmporteerd uit Australië. Mooie standbeelden sieren de inkomhal en een fontein werd in het midden van het restaurant geplaatst. De drie fantastische muurschilderingen in het restaurant, geschilderd door Dan Goozee, vertellen dit verhaal, dus bekijk ze zeker goed als je er gaat eten. Het interieur brengt je nog steeds terug naar de Victoriaanse tijd, met haar antieke meubels, prachtige schilderijen, elegante gordijnen en gekleurde ramen. Het Plaza Inn restaurant van Disneyland Park in Disneyland Resort in Anaheim, Californië, bracht inspiratie voor de glazen daken en veranda en was zelf geïnspireerd door historische Victoriaanse herenhuizen in Los Angeles.

Zoals hierboven al vermeld, kost eten bij Plaza Gardens €35,99 voor volwassenen. Je kan zoveel eten als je wilt bestellen en krijgt ongelimiteerd water. Een frisdrankje is ook inbegrepen, maar voor alcoholische dranken moet je extra betalen. Kinderen betalen slechts €18,99 voor deze all-you-can-eat ervaring en krijgen een drankje inbegrepen (water, appelsiensap, appelsap of melk). Indien je graag je verjaardag zou willen vieren hier, kan je een verjaardagscake bestellen voor €35. Plaza Gardes biedt allerlei soorten koud en warm eten aan op hun buffet (of menu op dit moment), dus iedereen vindt zeker iets naar zijn/haar smaak! Je kan er kiezen uit pasta, pizza, vlees, vis, groenten, aardappelen… Tijdens speciale seizoenen, zoals het Lion King & Jungle Festival, biedt het restaurant ook gerechten aan geïnspireerd door het seizoen. Je kan hier dus genieten van een internationale keuken. Dit is een van mijn favoriete restaurants, omdat ik er als vegetariër makkelijk vegetarische opties van hoge kwaliteit kan kiezen. Waar ik het meeste van houd bij Plaza Gardens is hun aanbod enorm lekkere kazen en hun desserten buffet. Ze bieden standaard desserten aan, zoals gebakjes en ijs, maar ook desserten geïnspireerd door de seizoenen in het park, zoals bijvoorbeeld Halloween of Kerstmis. Ik kan dit restaurant ten zeerste aanraden, de prijs ligt dan wel iets hoger dan als je naar een fastfood restaurant gaat, maar je kan er zoveel eten als je wilt! Het eten is er altijd heel lekker en vers, ze bieden gerechten aan voor iedereen en van goede kwaliteit. The sfeer is er heerlijk. Ik ga er vooral graag eten in de winter, want de kerstversieringen zijn er prachtig, en het is leuk om er terug op te warmen als het buiten koud is, aangezien we er makkelijk 1,5-2 uur zitten. Plaza Gardens is heel populair, dus reserveren is ten sterkste aangeraden. Smakelijk!

Je kan het menu hier vinden en de openingstijden hier controleren.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s