La Boutique du Château

(Nederlands hieronder)

Christmas has always been my favourite season of the year. Do you love Christmas as much as I do? Well, I’ve got the place to be for you: La Boutique du Château! This gorgeously themed shop in Sleeping Beauty Castle offers Christmas merchandising all year long! Yes, it’s almost like heaven. The store is of course festively decorated for Christmas all year round, so guests can enjoy this magical atmosphere whenever they visit during the year. It’s also a great place to look for details. Many details are reminiscent of the movie Sleeping Beauty, as the shop looks like a real room in the castle, which happens to be Sleeping Beauty’s Castle.

La Boutique du Château can be found at the right side on the ground floor of Sleeping Beauty Castle and symbolised a more refined side of the castle. There are two entrances, one inside the castle when you come from Main Street USA and one at the back for guests coming from Fantasyland. The design of this shop is astonishing. You’ll find beautiful gothic vaults that are inspired by those of the Sainte Chapelle in Paris and wonderful stained-glass windows bring light and colour into the shop. The colours and the atmosphere are also inspired by the elegance of the Sainte Chapelle in Paris. Already above the entrance is a beautiful stained-glass window with the name of the shop in it. One of my favourite scenes from the 1959 movie is represented in a wonderful and big stained-glass window: King Stefan and King Hubert drinking wine together! Many elements in the shop have especially been created in carved wood to evoke the warmth of Christmas. The clock was placed in the shop to recall the feelings of Christmas Eve, marked by the twelve strokes of midnight and the wait for Santa Claus, and the cosy atmosphere of the holidays at the end of the year. Sleeping Beauty’s story is mixed with the theme and the colours of Christmas, so green, gold, and red became the main colours used in this shop. It’s a small shop that quickly gets too crowded, so try to visit it when there’s not that many people if you’re interested in admiring the details and theming of this shop.

Especially the fireplace is worth taken a better look at. It’s a reference to the first meeting between princess Aurora and prince Philip in the forest. Don’t you think the animals that adorn the fireplace look familiar? They come straight from that scene in the movie! Aurora’s animal friends (the owl, a squirrel, birds, and rabbits) depict the scene where they wear Philip’s boots, cape, and hat in the movie to dance with Aurora. You can look them in the eye, thanks to smart playing with lighting by the Imagineers, the animals look right back at you. The Imagineers put a lot of effort in the lighting effects of the fireplace and the animals, so that both children and adults would have the impression that the animals are looking them in the eye, which seems to bring the stone animals to life!

What does La Boutique du Château sell? Christmas ornaments and tree decorations, Christmas statues, Christmas-themed stuffed animals, hats, Christmas cards, and Christmas-themed clothes for babies and kids. La Boutique du Château also offers items celebrating marriage, for example figures of Mickey and Minnie Mouse in wedding clothes or cute frames. If you’re in need of inspiration for your own Christmas decorations, you can take a good look at how the shop is decorated itself, as it’s full with Christmas trees and garlands. Have fun shopping!

Date of opening: 12 April 1992

La Boutique du Château

De kerstperiode is altijd mijn favoriete seizoen van het jaar geweest. Hou jij ook zoveel van Kerstmis als ik? Dan ken ik de perfecte plek voor jou: La Boutique du Château! Deze winkel met prachtig thema in het Kasteel van Doornroosje biedt het hele jaar door kerstmerchandising! Ja, het is bijna hemels. De winkel is natuurlijk het volledige jaar feestelijk versierd voor Kerstmis, zodat gasten wanneer ze ook het park bezoeken in het jaar kunnen genieten van deze magische atmosfeer. Het is ook een geweldige plek om te zoeken naar details. Veel details herinneren aan de film Doornroosje, aangezien de winkel uitziet als een echte kamer in het kasteel, dat toevallig het kasteel van Doornroosje is.

La Boutique du Château kan je vinden aan de rechterkant op de gelijkvloers in het Kasteel van Doornroosje en symboliseert een meer verfijndere zijde van het kasteel. Er zijn twee ingangen, eentje aan de binnenkant van het kasteel als je van Main Street USA komt en eentje aan de achterkant voor gasten die uit Fantasyland komen. Het ontwerp van de winkel is verbluffend. Je zal er wondermooie gotische gewelven vinden die geïnspireerd zijn op die van de Sainte Chapelle in Parijs en prachtige glas-in-lood ramen die licht en kleur in de winkel brengen. Boven de ingang is er al een mooi glas-in-lood raam met de naam van de winkel erin. Een van mijn favoriete scenes uit de film van 1959 is vertegenwoordigd in een prachtig en groot glas-in-lood raam: Koning Stefan en Koning Hubert die samen wijn drinken! Veel elementen in de winkel zijn speciaal in gesneden hout gecreëerd om de warmte van Kerstmis op te roepen. De klok werd in de winkel geplaatst om de gevoelens van Kerstavond op te wekken, gekenmerkt door de twaalf slagen om middernacht en het wachten op de Kerstman, en de gezellige sfeer van de feestdagen aan het einde van het jaar. Het verhaal van Doornroosje is gemengd met het thema en de kleuren van Kerstmis, waardoor groen, goud en rood de hoofdkleuren zijn die gebruikt werden in deze shop. Het is een kleine winkel die snel te druk wordt, probeer het dus te bezoeken als er niet te veel mensen zijn als je geïnteresseerd bent in het bewonderen van de details en de thematisering in deze winkel.

Vooral de open haard is het waard om beter te bekijken. Het is een verwijzing naar de eerste ontmoeting tussen prinses Aurora en prins Filip in het bos. Vind je ook niet dat de dieren die de open haard sieren je bekend voorkomen? Zij komen recht uit die scene in de film! Aurora’s dierenvrienden (de uil, een eekhoorn, vogels en konijnen) stellen de scene voor waar ze Filip’s laarzen, cape en hoed dragen in de film om te dansen met Aurora. Je kan ze in de ogen kijken, want dankzij het slim spelen met lichteffecten door de Imagineers, kijken de dieren terug naar je. De Imagineers staken veel moeite in de lichteffecten van de open haard en de dieren zodat zowel kinderen als volwassenen de indruk zouden hebben dat de dieren ze recht in de ogen aankijken, wat de stenen dieren tot leven lijkt te wekken!

Wat verkoopt La Boutique du Château? Kerstballen en kerstversieringen, kerstbeeldjes, knuffels in kerstthema, kerstmutsen, kerstkaarten en kleding voor baby’s en kinderen in kerstthema. La Boutique du Château biedt ook artikelen aan die het huwelijk vieren, zoals beelden van Mickey en Minnie Mouse in trouwkleding of schattige kaders. Als je inspiratie nodig hebt voor je eigen kerstversieringen, kan je even goed kijken hoe de winkel zelf versierd is, aangezien het gevuld is met kerstbomen en guirlandes. Veel shopplezier!

Datum van opening : 12 april 1992

Een gedachte over “La Boutique du Château

  1. Pingback: Fantasyland | Enchanté DLP

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s